Pages

Subscribe Twitter

Tuesday, 30 September 2014

Potluck Finance Dept KLCC Property Holdings Bhd

Salam smua...

Jumaat lepas kami sbg staff finance ade buat potluck secara kecil-kecilan..tapi bile dh setiap org bawa makanan... mak aiii... byk gile makanan yang terhidang... ade nasi arab laa.. laksa penang laa.. nasi dagang laa.. mee hoon goreng laa.. dan macam2 lagi laa desert yg sedap2.. jenuh plok aku nak senaraikan kat sini...ehehhehe... aku bawa makanan paling simple jer... iaitu keropok keping buatan Terengganu... tu pon mujur ade stok kat umah... blh laa aku goreng then bw utk potluck ni.. bila dh nak start makan... kami jemput laa big boss besar finance kami bg ucapan sepatah dua kata.. kami juga jemput bos bahagian Corporate Security Department.

Yang tengah tu laa bos kami... org Besut same ngan aku.. kampung sebelah2..

Monday, 29 September 2014

Shawl with Beads & Lace by Tisya Cottage

Salam u olls....

Ari ni aku nak show kat u olls shawl made by myself under brands Tisya Cottage Shawl.. yeaah... aku buat biasa2 je sbb nak p kenduri sedara aku... nak beli yg dh siap mahal sgt... so aku pon beli laaa kain chiffon kat Kamdar dalam semeter setengah.. beli border lace setengah meter kat Jakel then jahit laa beads yg dh sedia ade dlm bekas kat umah aku tu... jahit punyer jahit..taadaaa... siap... simple jer.. xde laa crowded sgt.. cukup la nampak berbeza dengan org lain... ehehehe..



Friday, 26 September 2014

Birthday Kimi yg ke-3

Salam semua...
Betapa sebok dan malas nyer aku nak update blog nie setiap kali sesuatu perkara, majlis atau jalan2 cari makan terjadi dalam hidup ku... tapi bila tengok gambar.. teringin nak share ngan  korang... walaupun citer2 biasa jer.. xde macam org lain jalan sana sini oversea la..hotel sana hotel sini... makan mahal2.. hmm... cukup laa aku hidup dalam sederhana disamping keluarga ku yang tersayang.. 
Kali ni nak imbas balik majlis hari jadi anak teruna ku yg no 2 iaitu Muhammad Imtiaz Hakimi... amacam.. best x nama anak aku... aku laa yg pilih nama tu... ehehehe... Birthday dia pada 17 June 2014 yg lepas... aduyai... kesian Kimi... Mummy baru sempat nak share now ni.. 
Opah banyak sponsor makanan.. siap buat pulut kuning ngn rendang tok lagi...mmg mabeles.. kami jemput jiran tetangga je sbb saje nak mkn2 sendiri n bg meriah..
apa-apa pon mummy harap Kimi dapat membesar menjadi anak yang soleh dan cemerlang di dalam hidup di dunia mahupon di akhirat kelak.. hormat org tua dan jangan gaduh2 dengan abang long Adli dan adik Wafiy.. mintak2 tahun depan Kimi mahu ke sekolah...ehehhehe..





Mesin Jahit Tepi Industri

Pada suatu hari... 
aku macam teringin sgt nak ade mesin jahit tepi halus sendiri.. Ye laa senang utk aku buat sendiri baju kurung, blouse, jubah, tudung atau shawl... bila dh expert bule laa jual.. 
Aku pon cari dan survey2 dalam tenet mesin jahit yg murah2 yang bule buat jahit tepi halus.. kalu jahit tepi biasa dh ade.. aku pinjam ngan kakak ku di Subang.. kalu jupe mesin baru..bole laa aku pulangkan mesin jahit kakak ku tu...dia pon nak guna jahit baju raya anak2 dia.. aku plok yang konker lebey..ahahahhaa.. 
Survey punye survey.. aku ternampak kedai menjual mesin jahit industri kat tepi jalan mase on the way aku nk p kije...kat area Taman Shamelin... aku pon bw anak2 p tuju kedai tu nak tau mcm mn rupa, harga dan servis.. bila tengok rupa paras mesin tu... mmg mengkagumkan... bukan main besar dan berat sebab sebuah mesin skali meja.. kalu rumah aku tu besar xper.. bule je angkut then park terus kat satu2 tempat dalam rumah tu..tapi ayoyo...rumahku sekangkang kera.. mcm mn nak letak... mmg makan space byk mesin ni... maklum laa mesin jahit industri... kukuh.. tegap.. 
harga pon bule tahan mahal nye... RM1800.. belum harga tapak mesin jenis kelim halus lain lagi... hui... berpeluh den dengar harga dia... kalu org mmg jual tudung atau bisnes.. mmg berbaloi laa beli mesin ni.. sebab cantik jahitan dia...body meja mesin tegap & kukuh.. ni setakat aku nak jahit baju sendiri kadang-kadang jer.. mcm xberbaloi jer...ahahahha... byk mende lain lagi aku nak shopping.. kalu beli mesin ni.. kopak laa poket aku...
lepas je tanya tu tanya ni... aku pon blah... mcm nk survey mesin lain jer.. ehehhehe...



Muka nak Tidur

ehehhee...
post muka Wafiy sket... muka nak tido... ahahaha... sedey dan sayu je tengok... ok ok..jom mummy bagi cucu eik.. tido laa wahai anakku.. ehehhehe...


Thursday, 25 September 2014

Wedding Anith & Azim

Hye u olls...

Ni wedding dua pupu belah ma aku.. dia buat kat dewan besar dalam FRIM.. ntah ape ntah nama dewan tu... aku lupe.. mase datang kenduri ni baru laa dapat jupe spupu spapat yg dah lama xjumper.. yer laa.. aku duk KL.. tp bila balik kampung time rayer... kadang depa x balik kampung.. balik kampung belah mentua diorg.. so ade org tu xde org ni.. susah laa nak berkumpul skali..so kat sini Alhamdulillah laa dapat jumpe mereka.. sampai aku pon dh lupe nama diorg.. bini sape xtau laki sape pon xtau... dah berkembang..masing2 pon dh besar.. muke kadang dh lain dr muke zaman kecik2 dlu..ahahhahaa.... 
Gambar2 mereka xde laa plok aku rakam.. aku just rakam gambar my family. ehehehe.. diorg tu duk sebok bersembang...malas nk kaco.. biasa laa org2 tua.. byk gosip..ahahahaha...
Selamat Pengantin Baru utk Anith dan Azim...
Smoga bahagia hingga ke Jannah..





Farewell Olin at Tony Roma's

Salam semua... 

Aku sje jer nak #throwback memori bersama x-Treasury Colleague nama Safura Azlin atau Olin.. Farewell ni kami buat kat Tony Roma's, Nu Sentral, KL Sentral. Sedih tgk dan igt balik kenangan kami bile berkerja dalam satu team... Olin ni mmg cekap... sayang betul company ni kehilangan seorg pekerja yg serba boleh.. apa2 pon.. semoga maju jaya yer Olin di tempat baru nanti.. Igt kami sokmo yer.. 
Time kasih gak laa pada bos kami sebab belanja makan kat Tony Roma's ni.. boleh tahan gak makanan dia.. sedap.. aku mls nk order stik/lamb chop.. terasa nak makan berger dia jer.. kenyang mmg tahap gaban laa.. potion dia mmg berbaloi..



Muke2 org nak blah dr company...berseri2... uwaaa... kami yg sedey..

yeay... Olin dapat gift dr our department

Red Velvet Cake In Love

Hye. hye.. hye... dah lama x update blog ni... padahal cite byk je nak share.. cite-cite biase jer...bukan ape pon... ehehhehe..
Nak di jadikan cite... ari mgu lepas... aku teringin sgt nak makan red velvet cake.. aku pon p laa beli bahan2 die kat kedai kek.. bila dh beli..nak tak nak kena buat gak laa... nanti mau mengamuk laki aku..ahahah... pandai je beli..nak buat malas... 
Bila dh sampai je umah.. aku pon belek2 laa buke resepi..ecewah... dh lama x buat... lupe dh.. bila teringin sgt nak mkn creme cheese..baru laa aku buat kek ni.. kalu slalu buat mau di pam pam badan aku dan ank2 aku... ahahaha..so sbln sekali ke stahun skali ke.. baru bole buat.. 
Baru je aku nak start prepare barang2, sukat menyukat.. datang laa kaum kerabat aku yg xdiundang...iaitu anak2 aku laa.. dr yg sulung sampai laa si kecik nonet tu..sebok kat meja nak tolong buat skali...aduuuyaaaiii.....so..aku pon ape lagi..dah lepas aku sukat tepung..minyak..dan bahan2 lain..aku masukkan dalam mangkuk.. then suh Adli mesin sampai kembang... hah... nak sgt kan tolong mummy..nah buat... yg lagi 2 bradik..Kimi dan Wafiy.. jadi penonton setia abg dia.. Jom kite tengok ape yg mereka buat..sambil2 teman mummy dia ni buat kek...

Putar adli putar jangan tak putar...

Kimi ngan Wafiy jd penonton setia abg long dia..

Dah siap bole makan... Adli rasmi dlu... dia kata kek besday dia ni..so dia kena potong dlu..

Saturday, 13 September 2014

Peraduan Sunsilk

Salam..
Nak habaq kat hang pa semua..
Ari ni aku ade hadiri kenduri kawen kwnku kat Petaling Jaya, balik jer dari kenduri..terus aku ajak my hubby p Tesco Ampang.. mana tak nyer..bila dapat tau Sunsilk ade buat peraduan..cepat2 laa aku bli yg baru..
Nanti2 la  aku sambung cite?nk siap2 klua mkn jap...


Tuesday, 9 September 2014

Satay Kajang Sahmuri

Hye hey hye hey.... 

Ni nak citer pasal jalan2 cari makan plok... 
kali ni cite pasal makan satay...
yippie... dah lama x makan satay kajang... biasa nye kami tuju cawangan Satay Kajang Sahmuri ni kat area Highway Kesas tu jer.. R&R Awan Besar..sbb dekat skit ngan Ampang.. kalu nk ke Kajang huh~ rase mcm jauh jer pahtu kena byr tol plok tu.. hmm...
tapi kali ni sebab ade hal dekat Beranang & Semenyih... ape lagi... kami singgah laa sekejap makan Satay Kajang dulu... orang kata Satay Kajang Sahmuri ni tak berapa sedap dah..ade lagi satu kedai area Kajang ni yg lebih sedap... kami pon ingat nak try laa kedai satay baru yg budak opis aku rekemen kan tu.. pusing punyer pusing... sampai nak abih gak laa minyak kete aku... my hubby kata xpayah laa.. dh abih satu pekan kajang dah kami pusing.. xjupe2 kedai tu.. last2.. singgah jugak laa Kedai Satay Kajang Sahmuri ni... first time kami sampai kat sini.. 
bila dh order dan makan punyer makan... aku lupe nk ambik gambar... yer laa perut dah lapar giler... dh sampai order...terus la kami pulun... ngan kerenah anak2 aku lagi...duk berebut nak sate ayam laa nak sate daging laa.. ehehheee... bila dah abih makan dan on the way nak p ke parking kete.. haaaa.... cepat2 aku ambik gambo anak2 aku kat replika meriam kat depan kedai ni.. ehehhee... dengan baju comot nye.. makan satay laa katakan... isk3... xcantik langsung.. tapi xper laa.. kenangan makan satay hari tu..
seb bek kami cepat... hujan lebat giler turun lepas jer kami naik kete... lain kali... Insyallah kami akan datang lagi... 






So sweet...

Salam semua...saje je nk #throwback #wedding kawan2.. ehehee...

Kenduri kawen ni dh lama...tapi tahun ni gak laa.. cume baru sekarang dpt upload gambar.. comey sungguh Yana ngn Zul ni... sepadan betul.. mase diorg intern kat opis aku kan... patut laa ke sana ke sini berdua jer.. tapi diorg ni profesional.. kitorang ty laa.. "korg ni ade ape2 ke?".. tp diorg nafikan.. kata best frend jer... yer laa mana tak nyer.. study UITM sama2... course Accounting sama2... Praktikal pon tempat yg sama.. last2 dpt kad kawen dari diorg 2 ni.. Hah... kan dh agak... ehhehee... so sweet... dgr cite plok skrg kije pon tempat yg sama iaitu Audit Firm (E.Y).. mmg diorg ni serasi betul.. p mana2 pon sama2... Apa2 pon... smuga korg bahagia hingga ke Jannah... Semuga cepat2 dapat baby.. Aminn... 

Selamat Pengantin Baru Yana & Zul

Wafiy pakai tudung

Hye hye all...
Kali ni saje je nk tunjuk kat korg..rupe Wafiy pakai tudung... sama x muke ngan aku... ahahhaha... hidung kemek mata sepet..sama laaa... Bie Jr.. kalu aku nk kluar setiap kali nak sauk tudung...dia cepat2 suh pakai ke dia.. isk3... mula2 tu comey laa tgk dia pakai tudung... yg jd masalah nye.. awk tu lelaki cayunk oi... kang xpasai2 jd lembut plok.. Nauzubillah..mintak2 jgn laa jadi mcm tu... Mummy xsuke tau...
Ni gambar Wafiy pakai tudung utk tatapan korg. ehehehee...


Tak duduk diam langsung... geleng sana geleng sini... nak ambik gambar pon susah..

Sunday, 7 September 2014

Wafiy & Kiki bersantai waktu petang

Salam semua...

Ari ni aku nk kongsi kan gambar aktiviti petang anak2 ku.. bukan p mana2 pon..main2 depan umah jer... diorg suka sgt bila buke je grill umah.. meluru keluar dengan xpakai selipar nyer...dah kena marah baru sebok pakai selipar..  kalu si kecik Wafiy ni plok.. "nak itut" "nak itut".. ahahahaha... comel jer... bila dh dpat keluar... hah!!! mcm2 laa perangai dia buat.. main sampah laa.. kununnya nak tolong sapu sampah sarap... skali makin menyepah ade laaa.. bengang jer ayah yer... ahahahaa.. kalu abang kiki tu plok..suka menyakat si adik Wafiy.. ape yg Wafiy pegang..itu laa dia nak main.. xleh adik tu pegang barang langsung... xkira laa mainan ke... minuman ke... makanan ke.. buku ke apa ker.. semua dia rembat... melalak laa si adik ni... geram betul.... apa2 pon mmg layan ade anak2 kecik ni... 


Thursday, 4 September 2014

Pantai Bukit Keluang, Besut, Terengganu

Salam semua....

Ari ni aku nk imbas kembali kisah aku, suami dan anak2.. Saje je nk citer kat korang tentang aktiviti kami setiap kali pulang ke kampung halamanku di Kg. Nyiur 7, Besut, Terengganu. Tidak sah kalu kami x bersiar2 atau bermain air di Pantai Bukit Keluang. Adakalanya Ma & Abah aku ajak berkelah di pantai ni.. tp sebab kami balik kali ni jadual padat sgt... xsempat nak berkelah pon... sodeh betul.. kalu x bole mandi manda ngn anak2 kat sini.. sbb time tu ombak dia xberalun sgt sbb angin xde..air tenang jer.. mmg best laa kalu sape2 nk p Pulau Perhentian..niat hati ni.. mmg dh lama nk pi Pulau Perhentian... tp bukan sekarang laa .. anak2 kecil lagi.. dh laa penakut..risau2 mabuk laut jer... ehehehhee... 




Tuesday, 2 September 2014

My 1st CPC Campaigns Nuffnang


Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera semua...
Alhamdulillah..gembira x terkata bila hari ni check Nuffnang dapat CPC pertama dari Nuffnang.. teruja..sebak..terharu dan tak keruan...hati makin berbunga2 utk hantar tiket lagi lepas ni.. walaupun hanya RM0.25 stakat hari ini.. ehehheee.. yer laa mana tak nyer.. dh bertahun2 berblogging dan berNuffnang.. tahun ni  baru nampak hasilnya.. tu pon setelah meng'google' byk blog pasal Nuffnang baru tahu skit mcm mn nk dpt hasilnya.. seblum ni dh putus harapan dah.. mcm xde hasil.. rupenya nyer salah perhitungan.. isk3... 


Tapi aku masih blur lagi pasal Nuffnang ni..aku akan explore lebih lagi lepas ni..harap2 lebih masyuk dengan Nuffnang... apa2 pon terima kasih Nuffnang... walaupun xseberapa hasil mula2 ni akan ku berusaha lebih lagi.. Insyallah... 

Wednesday, 27 August 2014

Birthday Wafiy yg Pertama

Salam semua...
ehhehehee... ari ni aku ade citer nak share tentang gambar2 memori aku dan keluargaku menyambut birthday anak aku yg no 3 iaitu Muhammad Wafiy Fadhi yg pertama kali di Flamming Steamboat Stapak pada tanggal 28/04/2014 yg lepas... sorry laa Wafiy..mummy baru sempat nak upload gambar kite kat sini... aku book tempat ni bila nampak dalam MyDeal.com.my ade jual voucher murah RM22.00 dr harga normal..(Voucher Value: RM31.40) Ape lagi terus aku buat payment & call Flamming cepat2 book utk 4 org dewasa 3 org kanak2 (anak2 aku laa tu) ehehheee...Aku ajak Mak Mertuaku dan Kakak Iparku di samping suami dan 3 hero2ku..belanja makan sekali skala..dah lama xmkn steamboat.. fuh~ bila dh dapat makan pergh~!! kembung gak laa perut aku walaupun bz duk melayan birthday boy yg sama naik nak makan steamboat dan makan kek birthdaynya.. paling aku suka seafood dia laaa kat Flamming ni... dah laa segar2 pahtu besar2 lak tu... mmg puas hati laa byr ngan makan kat situ.. walaupun semakin mahal...hmmm..

All-You-Can-Eat Halal Steamboat Buffet - Setapak Outlet
A Few Important Notes:
1. Delivery / Shipping:
Products purchased on MyDEAL are delivered between 15 to 30 working days after the offer ends (Typically, offers last between 1 to 7 days). If the purchased item does not arrive within 30 working days, please drop us a line with the voucher number, your name and contact number.
2. Replacement Enquiry:
For refund requests, please describe the nature of the fault (attach images / videos of the faulty product) and email us at crm@mydeal.com.my we will process your request after an investigation.
3. Misplaced Vouchers:
If you need to retrieve a missing e-voucher, you can easily download by logging in to our website (My Account > View Order History)
4. Forgot Password:
Please click on http://www.mydeal.com.my/user/password - Key in your username or email address (please use email address you signed up with) and click "Email New Password"
We hope to see you soon; meanwhile, enjoy your DEAL

Warm regards,
From the MyDEAL Team

nk sgt kek bola kan.. hah ni dia kek chocolate brownies dekorasi pemain bola sepak mummy order utk korg....pergh~ sedap gila walaupun nipis je kek dia..tapi terasa kepadatan coklat dia... mmg terbaik laa Kedai Kek Pandan Cahaya..

kecoh opah duk melayan cucu-cucu dia

Wafiy nak belah kek... cebok jer abang cici...ahahaha..

abg long nak ambik pemain bola sepak laa tu.. abg kimy duk perhati jer dlu.. isk3.. tak nyabor

opah, kimy, acik dan adly..posing2 depan kek dlu... makanan steamboat lum ambik lagi... terkam kek dlu..
bila dh ambik..terlupa plok den nak snap pic tgh mkn steamboat...syok sgt duk makan.. xlayan dh ambik2 gambo ni..ahahaha.. ok.. 
Wassalam... daaa~

Tuesday, 26 August 2014

Lunch at Vasco's Hilton Hotel Kuala Lumpur

Salam u olls...


VASCO'S
An innovative all-day-dining restaurant designed with an 'al fresco' urban park feel, enjoy an impressive buffet showcasing a choice selection of Asian and international favourites.
Location: Lobby Level
Opening Hours:
A la Carte - 6:00am – midnight
Breakfast Buffet - Monday to Friday, 6:00am – 10:30am; Saturday, Sunday and Public Holidays, 6:00am – 11:00am
Lunch - 12:00pm – 2:30pm Dinner - 6:30pm – 10:30pm
For dining reservations call +603 2264 2592 or 2596 or log on to life.hiltonkl.com.


Hehehehe... saje je nk interprem skali skala...ni mase p lunch meeting at #Vasco's Hilton Kuala Lumpur. Makanan dia boleh tahan juga la sedap...org blanje kan... apa pon sedap... cube byr sendiri... rase mcm xberbaloi jer... mahal sgt... makan kat sini plok bukan taste aku.. aku kedai Tom Yam Thai baru aar pulun sakan... nasik menambah2.. ikan kerapu sweet sour ker telur bungkus ker... baru aaa menjilat jari.. puas hati..



Friday, 22 August 2014

Sukan Tahunan Tadika PASTI Mesra Al-Ikhwan Adli

Salam semua... bila dh sambungkan usb pd komputer ngn henpon aku... baru laa dpt upload segala gambar yg ada dalam henpon aku ni.. maklum laa dari sehari ke sehari nak update.. asyik xjadi je nak start blogging ni... sorry laa Adli, mummy baru sempat update skarang walaupun Sukan Tahunan Tadika Pasti Al-Ikwan Adli ni dh lama iaitu 20 April 2014 yg lalu... bukan ape.. ari ni dh settle semua bank recon aku utk bulan July 2014.. maklum plok ari ni ari Jumaat.. tambah lgi ari ni di istiharkan Hari Berkabung seluruh Malaysia kerana kejadian #MH17.. Al-Fatihah utk semua jenazah yg beragama Islam... dan salam takziah utk semua keluarga yg terlibat dalam insiden ini... Sayu bila melihat istiadat pengkebumian td walaupun dalam opis ni xde tb..tp dpt laa tgk skit2 kat Astro On The Go... yeaaa...

Alamak!! Hubby dh call suh turun...dh kul 6.30pm..waktu aku utk pulang... nanti aku sambung lagi cite pasal Sukan Ank ku Adli ni lgi yer...

Saat Adli bersama adik-adiknya menunggu utk dipanggil cikgunya..rehat lu.. baru je sampai..blum panas lagi bontot masing2.. hihihihihi

Aku bersama-sama dgn hero-heroku..ehehehe.. posing jap..

Adli rumah hijau

Adli menyorok blakang kawan dia..

Adli siap sedia dalam barisan..

Alamak!!! Adli mengantuk plok!! ahahahaha...


Kimy & Wafiy bersama ayahnya~


Wafiy kena kurung..ahahahaa...

Nangis si Wafiy bila Kimy mengusik dia...cian dia


Siap sedia utk menyanyi..



Adli sedia utk bersukan..

Adli beratur masuk padang utk aktiviti sukan yg dia masuk..

Adli dan kawan2 rumah hijau menang tempat pertama utk permainan Spinning Tyre.. cayala sayangku...

Phewwit... medal emas yg pertama..

Adli tgh tunggu giliran dia..ahahaha...

Adli beratur nak terima hadiah... masam jer muke tu.. mcm tak puas hati dapat pingat perak utk sukan Passing Bom Air


Cayalah... Medal ke-2 Pingat perak utk Passing Bom Air

Adli possing bersama pingatnya

Adli bersama Apis (jiran blakang umah) tomey~

Lagi banyak aktiviti Adli dalam video.. tp susah nak upload laa kat sini... so.. ini aje laa yg dpt ku kongsikan pd korang tentang Hari Sukan Tahunan Tadika PASTI Mesra Al-Ikhwan, Ampang.
Wassalam

My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My 1st Beloved Son, Adly

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd Beloved Son, Kimy

Lilypie Kids Birthday tickers

My 3rd Beloved Son, Wafiy

Lilypie Third Birthday tickers