Pages

Subscribe Twitter

Monday, 21 July 2014

Projek Baru Di Bulan Ramadhan

Salam Ramadhan utk semua...

Dah lama benar aku x berblog² ni... bukan ape... nak start menaip tu yg malas tu.. aktiviti penuh je berkaitan Tisya Cottage ni...
Sempena Bulan Puasa ni... aku mendapat projek baru iaitu menjahit baju kurung tempahan dr kawan² opis ku... Kalu jahit baju sendiri tu dah berkurun dh..cuma x yakin nak ambik tempahan... baju sendiri xpe laa senget benget pon..ahahhaha... risau kwn² aku bila aku ckp takut gunting kain jd senget... tp sebab diorg nak pakai baju baru utk Raya Syawal xlama lagi.. maklum laa.. tailor lain dh close tempahan...aku laa jadi mangsa diorg..
Aku dh buat syarat dh...jgn yakin sgt yg baju korg tu leh siap seblum raya.. ahahahaha... yer laa.. aku dh laa bz woman...bz ngan anak² ku yg tiga hero tgh lasak dan yg baby tu manja sgt... nk buat kije apa pon xblh...asyik nak berkepit je.. time diorg tido atau main je blh aku fokus kan dlm aktiviti menjahit ni... maaf laa yer... sbb tu aku xnak tamak..bio satu² pasang siap baru korg blh hantar lagi kain lain... takut harapan korg musnah jer...janji aku siapkan satu² dlu..dh siap..try pakai kalu selesa...ble laa korg nak hantar lagi kat aku lepas ni...ehehehehe... risau tuuu.. baju org mak oiiii...
Masuk minggu ke dua kite pose... dh siap laa 2 pasang baju kwn² ku.. satu pasang satu mgu..lama nyer!!! mana xlama ambik mase nak siap... baru aku nak buat pola.. "mummy... nak cucu"... sudah buatkan 3 3 susu utk ketiga² heroku tu... aku dgn tekun memola baju..dh siap buat pola.. baru nak lembarkan kain utk potong.. " mummy nak yak".. 3 3 berak!!! Ya Ampun... sabo je la... dh p basuh yak diorg..aku mandikan terus dh alang² masuk toilet... dh ambik mase aku beberapa minit + jam.. dalam satu hari tu bule buat skit² jer kerja menjahitku..sbb tu la satu pasang satu mgu...ahahahhaa... aku dh cakap dh kat kawan²ku... jgn harap buleh pakai seblum raya... kalu xde hal... mmg skejap jer...
Masuk minggu ketiga kite pose.. projek baru mgu ni aku jahit table cloth & table runner utk rumahku sempena nak sambut Syawal lagi seminggu.. ehehhehe... dlm mase sehari je aku dpt siapkan kedua dua ni skali.. sbb aku nk fokuskan projek baju long dress utk ank buahku si comey lote Iyman plok...
So stakat ari ni... ni je laa projek aku yg dpt siapkan termasuk baju raya kedua ku... still in process..baju kawan² ku yg dh siap tu..aku lupe nak snap picture dlu seblum hantar..excited nak bagi diorg tgk..tgk² terus diorg ambik wt balik..huh~...jom cuci² mata apa projek aku yg dh siap dan juga in making..



Baby ku Wafiy sama sebok bila tgk mummy yer bentang kain.. terus interframe.. ape pon tomey!! Done on table cloth and table runner



still in process.. long dress utk Iyman dan baju rayaku utk hari kedua Syawal...Insyallah..


My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My 1st Beloved Son, Adly

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd Beloved Son, Kimy

Lilypie Kids Birthday tickers

My 3rd Beloved Son, Wafiy

Lilypie Third Birthday tickers