Pages

Subscribe Twitter

Wednesday, 27 August 2014

Birthday Wafiy yg Pertama

Salam semua...
ehhehehee... ari ni aku ade citer nak share tentang gambar2 memori aku dan keluargaku menyambut birthday anak aku yg no 3 iaitu Muhammad Wafiy Fadhi yg pertama kali di Flamming Steamboat Stapak pada tanggal 28/04/2014 yg lepas... sorry laa Wafiy..mummy baru sempat nak upload gambar kite kat sini... aku book tempat ni bila nampak dalam MyDeal.com.my ade jual voucher murah RM22.00 dr harga normal..(Voucher Value: RM31.40) Ape lagi terus aku buat payment & call Flamming cepat2 book utk 4 org dewasa 3 org kanak2 (anak2 aku laa tu) ehehheee...Aku ajak Mak Mertuaku dan Kakak Iparku di samping suami dan 3 hero2ku..belanja makan sekali skala..dah lama xmkn steamboat.. fuh~ bila dh dapat makan pergh~!! kembung gak laa perut aku walaupun bz duk melayan birthday boy yg sama naik nak makan steamboat dan makan kek birthdaynya.. paling aku suka seafood dia laaa kat Flamming ni... dah laa segar2 pahtu besar2 lak tu... mmg puas hati laa byr ngan makan kat situ.. walaupun semakin mahal...hmmm..

All-You-Can-Eat Halal Steamboat Buffet - Setapak Outlet
A Few Important Notes:
1. Delivery / Shipping:
Products purchased on MyDEAL are delivered between 15 to 30 working days after the offer ends (Typically, offers last between 1 to 7 days). If the purchased item does not arrive within 30 working days, please drop us a line with the voucher number, your name and contact number.
2. Replacement Enquiry:
For refund requests, please describe the nature of the fault (attach images / videos of the faulty product) and email us at crm@mydeal.com.my we will process your request after an investigation.
3. Misplaced Vouchers:
If you need to retrieve a missing e-voucher, you can easily download by logging in to our website (My Account > View Order History)
4. Forgot Password:
Please click on http://www.mydeal.com.my/user/password - Key in your username or email address (please use email address you signed up with) and click "Email New Password"
We hope to see you soon; meanwhile, enjoy your DEAL

Warm regards,
From the MyDEAL Team

nk sgt kek bola kan.. hah ni dia kek chocolate brownies dekorasi pemain bola sepak mummy order utk korg....pergh~ sedap gila walaupun nipis je kek dia..tapi terasa kepadatan coklat dia... mmg terbaik laa Kedai Kek Pandan Cahaya..

kecoh opah duk melayan cucu-cucu dia

Wafiy nak belah kek... cebok jer abang cici...ahahaha..

abg long nak ambik pemain bola sepak laa tu.. abg kimy duk perhati jer dlu.. isk3.. tak nyabor

opah, kimy, acik dan adly..posing2 depan kek dlu... makanan steamboat lum ambik lagi... terkam kek dlu..
bila dh ambik..terlupa plok den nak snap pic tgh mkn steamboat...syok sgt duk makan.. xlayan dh ambik2 gambo ni..ahahaha.. ok.. 
Wassalam... daaa~

Tuesday, 26 August 2014

Lunch at Vasco's Hilton Hotel Kuala Lumpur

Salam u olls...


VASCO'S
An innovative all-day-dining restaurant designed with an 'al fresco' urban park feel, enjoy an impressive buffet showcasing a choice selection of Asian and international favourites.
Location: Lobby Level
Opening Hours:
A la Carte - 6:00am – midnight
Breakfast Buffet - Monday to Friday, 6:00am – 10:30am; Saturday, Sunday and Public Holidays, 6:00am – 11:00am
Lunch - 12:00pm – 2:30pm Dinner - 6:30pm – 10:30pm
For dining reservations call +603 2264 2592 or 2596 or log on to life.hiltonkl.com.


Hehehehe... saje je nk interprem skali skala...ni mase p lunch meeting at #Vasco's Hilton Kuala Lumpur. Makanan dia boleh tahan juga la sedap...org blanje kan... apa pon sedap... cube byr sendiri... rase mcm xberbaloi jer... mahal sgt... makan kat sini plok bukan taste aku.. aku kedai Tom Yam Thai baru aar pulun sakan... nasik menambah2.. ikan kerapu sweet sour ker telur bungkus ker... baru aaa menjilat jari.. puas hati..



Friday, 22 August 2014

Sukan Tahunan Tadika PASTI Mesra Al-Ikhwan Adli

Salam semua... bila dh sambungkan usb pd komputer ngn henpon aku... baru laa dpt upload segala gambar yg ada dalam henpon aku ni.. maklum laa dari sehari ke sehari nak update.. asyik xjadi je nak start blogging ni... sorry laa Adli, mummy baru sempat update skarang walaupun Sukan Tahunan Tadika Pasti Al-Ikwan Adli ni dh lama iaitu 20 April 2014 yg lalu... bukan ape.. ari ni dh settle semua bank recon aku utk bulan July 2014.. maklum plok ari ni ari Jumaat.. tambah lgi ari ni di istiharkan Hari Berkabung seluruh Malaysia kerana kejadian #MH17.. Al-Fatihah utk semua jenazah yg beragama Islam... dan salam takziah utk semua keluarga yg terlibat dalam insiden ini... Sayu bila melihat istiadat pengkebumian td walaupun dalam opis ni xde tb..tp dpt laa tgk skit2 kat Astro On The Go... yeaaa...

Alamak!! Hubby dh call suh turun...dh kul 6.30pm..waktu aku utk pulang... nanti aku sambung lagi cite pasal Sukan Ank ku Adli ni lgi yer...

Saat Adli bersama adik-adiknya menunggu utk dipanggil cikgunya..rehat lu.. baru je sampai..blum panas lagi bontot masing2.. hihihihihi

Aku bersama-sama dgn hero-heroku..ehehehe.. posing jap..

Adli rumah hijau

Adli menyorok blakang kawan dia..

Adli siap sedia dalam barisan..

Alamak!!! Adli mengantuk plok!! ahahahaha...


Kimy & Wafiy bersama ayahnya~


Wafiy kena kurung..ahahahaa...

Nangis si Wafiy bila Kimy mengusik dia...cian dia


Siap sedia utk menyanyi..



Adli sedia utk bersukan..

Adli beratur masuk padang utk aktiviti sukan yg dia masuk..

Adli dan kawan2 rumah hijau menang tempat pertama utk permainan Spinning Tyre.. cayala sayangku...

Phewwit... medal emas yg pertama..

Adli tgh tunggu giliran dia..ahahaha...

Adli beratur nak terima hadiah... masam jer muke tu.. mcm tak puas hati dapat pingat perak utk sukan Passing Bom Air


Cayalah... Medal ke-2 Pingat perak utk Passing Bom Air

Adli possing bersama pingatnya

Adli bersama Apis (jiran blakang umah) tomey~

Lagi banyak aktiviti Adli dalam video.. tp susah nak upload laa kat sini... so.. ini aje laa yg dpt ku kongsikan pd korang tentang Hari Sukan Tahunan Tadika PASTI Mesra Al-Ikhwan, Ampang.
Wassalam

Main Bowling di Ampang Point

Aktiviti aku bersama suami dan anak2 pada hujung minggu... anak sulung aku nama nye Adli.. nak sangat main bowling... so kami pon bawa laa dia dan adik2 nya main.. ahahaha... comey... semua masuk longkang... sama plok ngan ayahnye... dua2 jaguh longkang...ahahahahahaa... padahal aku pon bukannye teror sgt main... tapi markah..tgi laa dr suamiku ngn Adli.. ehehehhee... 

Adli & Sayangku

Gelagat Adli tgk monitor...mcm laa tau sgt...ahahaha

Wafiy (green boy) & Kimi (yellow boy)

Penyokong setia mummy dia.. my babies booo..

Say cheese to Wafiy...  :)

Tak duduk diam kalu dah tau dia kalah ngan mummy yer..ehehehe

Ecewah... macam tau2 jer tgk screen... ahahahhaa..Adli Adli...

Shopping Crocs Shoes

Walaupun kejadian ni dh lama.. baru sekarang berkesempatan nk update blog aku ni... ahahhahaa... So nak laa cite skit kt sini.. Sempena nk menyambut Syawal lepas..sebelum puasa bln Ramadhan ari tu bila dengar jer #Crocs @Midvalley ade buat sale "beli 2 pasang cume RM50"...sanggup p Mid Valley time lunch tuuu... nasib baik dekat je dri Menara Dayabumi ke Mid Valley dalam 10 minit perjalanan naik kete kawan opis aku.. dah sampai kedai #Crocs tu.. mau nak terkam terus 4-5 pasang lagi... tp dah x byk choice dh time aku p ari tu... ni je laa yg sempat ku rembat... dpt laa sepasang utk aku dan sepasang sorg utk hero2ku.. amacam cantik x?? jangan jeles tau u olls... ehehehhe


Thursday, 21 August 2014

Wafiy 1 year 4 months old

Wafiy dah berumur setahun lebih.. ambik gambar dlu sblum tido ngn rambut barunya... ehhehehe..



My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My 1st Beloved Son, Adly

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd Beloved Son, Kimy

Lilypie Kids Birthday tickers

My 3rd Beloved Son, Wafiy

Lilypie Third Birthday tickers