Pages

Subscribe Twitter

Friday, 26 September 2014

Mesin Jahit Tepi Industri

Pada suatu hari... 
aku macam teringin sgt nak ade mesin jahit tepi halus sendiri.. Ye laa senang utk aku buat sendiri baju kurung, blouse, jubah, tudung atau shawl... bila dh expert bule laa jual.. 
Aku pon cari dan survey2 dalam tenet mesin jahit yg murah2 yang bule buat jahit tepi halus.. kalu jahit tepi biasa dh ade.. aku pinjam ngan kakak ku di Subang.. kalu jupe mesin baru..bole laa aku pulangkan mesin jahit kakak ku tu...dia pon nak guna jahit baju raya anak2 dia.. aku plok yang konker lebey..ahahahhaa.. 
Survey punye survey.. aku ternampak kedai menjual mesin jahit industri kat tepi jalan mase on the way aku nk p kije...kat area Taman Shamelin... aku pon bw anak2 p tuju kedai tu nak tau mcm mn rupa, harga dan servis.. bila tengok rupa paras mesin tu... mmg mengkagumkan... bukan main besar dan berat sebab sebuah mesin skali meja.. kalu rumah aku tu besar xper.. bule je angkut then park terus kat satu2 tempat dalam rumah tu..tapi ayoyo...rumahku sekangkang kera.. mcm mn nak letak... mmg makan space byk mesin ni... maklum laa mesin jahit industri... kukuh.. tegap.. 
harga pon bule tahan mahal nye... RM1800.. belum harga tapak mesin jenis kelim halus lain lagi... hui... berpeluh den dengar harga dia... kalu org mmg jual tudung atau bisnes.. mmg berbaloi laa beli mesin ni.. sebab cantik jahitan dia...body meja mesin tegap & kukuh.. ni setakat aku nak jahit baju sendiri kadang-kadang jer.. mcm xberbaloi jer...ahahahha... byk mende lain lagi aku nak shopping.. kalu beli mesin ni.. kopak laa poket aku...
lepas je tanya tu tanya ni... aku pon blah... mcm nk survey mesin lain jer.. ehehhehe...



0 comments:

My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My 1st Beloved Son, Adly

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd Beloved Son, Kimy

Lilypie Kids Birthday tickers

My 3rd Beloved Son, Wafiy

Lilypie Third Birthday tickers